Миков се срещна с лидери на евролевицата в Мадрид

Image_4613670_407Председателят на БСП Михаил Миков се срещна с водещи представители на европейските леви партии. Миков е в Мадрид за участие в срещата на лидерите от ПЕС, домакин на която е Испанската социалистическа работническа партия, съобщиха от пресслужбата на БСП.

В рамките на форума лидерът на българските социалисти разговаря с председателя на Германската социалдемократическа партия Зигмар Габриел. Обсъдени бяха различни теми, свързани с европейската левица, като Габриел, който води най-голямата партия от семейството на европейските социалдемократи, пожела на Миков успех на предстоящите избори тази година. Двамата демонстрираха топли отношения и си обещаха сътрудничество по много въпроси.

Успех на българската левица пожела и председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела. Двамата с Миков си обещаха взаимна подкрепа. „Останахме с най-добри чувства и се надяваме скоро да проведем по-дълга среща“, сподели след срещата лидерът на БСП Лява България.

По-рано Михаил Миков се срещна и с лидера на испанските социалисти Педро Санчес. С него разговаряха за актуалната политическа обстановка в Испания и България и състоянието на левите партии в Европа след продължилата четвърт век неолиберална хегемония. Председателят на БСП и испанският му колега обсъдиха възможностите за сътрудничество между двете партии за бъдещи избори – местни, национални и европейски.

Миков проведе среща с генералния секретар на ПЕС Ахим Пост, разговаря с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц и с министър-председателя на Малта Джоузеф Мускат, който също пожела успех на БСП.

Източник Труд.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>