Меси трябва да плати 10 млн. евро, за да избегне съдебен процес

MessiНай-добрият футболист в света за последните четири години Лионел Меси трябва да плати около 10 млн. евро, за да избегне съдебен процес. Аржентинецът беше обвинен, че е укрил 4 млн. евро данъци.

Испанският специалист по финансите Хосе Мария Молинедо обясни пред радио “Марка”, че Меси ще трябва да преведе сериозна сума, в които влизат и лихвите. Освен това ще има и глоба за около 4 млн. евро.

“Той ще е заинтересован да плати възможно най-скоро, за да избегне евентуални проблеми със спонсорите си. На повечето от футболните запалянковци неплатените 4 млн. евро ни се струват много, но него ще го посъветват да плати и да забрави за случая”, каза Молинедо.

Обвиненията към Меси са, че е укрил данъци от испанските власти между 2006 и 2009 година. Носителят на “Златната топка” за последните четири години заяви, че е изненадан.

Президентът на “Барселона” Сандро Росел заяви: “Меси не е виновен. Клубът стои зад своя играч и ще му помогне максимално в тази ситуация”.

Ако Меси бъде признат за виновен, законът предвижда до шест години лишаване от свобода. /Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>