Меси и баща му депозираха 5 милиона евро на съда в Барселона

messi-120613Лионел Меси и неговият баща Хорхе Орасио депозираха 5 милиона евро пред съда в Барселона. С това действие адвокатите на двамата целят да намалят наказателната им отговорност.

Както е известно, властите в Испания обвиниха футболистът в укриване на данъци за периода 2007-2009 година посредством компании, локализирани извън страната. Смята се, че във въпросния период аржентинецът е ощетил държавата с 4,1 милиона.

Прокуратурата в Барселона заведе дело срещу Меси и неговият баща за предполагаемо престъпление срещу държавната хазна.

Меси и баща му са внесли 5 милиона евро, тъй като дължат на хазната 4,1 милиона евро, но с останалите 900 хиляди евро покриват лихвите, които са натрупани.

Меси и Орасио трябва да дадат показания във вторник (17-и септември), когато е първият мач на Барселона от Шампионската лига.

Аржентинецът вече внесе 25 милиона евро в хазната, като това са данъците, които той трябва да плати за периода от 2010 до 2012 година.

Санкцията, която прокуратурата в Барселона може да наложи на Лионел Меси възлиза на 24 милиона евро. /Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>