Меси излезе с позиция, след като стана ясно, че ще бъде съден

638-397-lionel-mesiЛионел Меси източник: Gulliver/Getty Images

Футболистът на Барселона Лионел Меси излезе с позиция по случай последните информации, които гласят, че ще бъде съден за данъчни престъпления. Аржентинецът разпространи писмо до медиите чрез фирмата, която държи правата му, като заяви мнението си във връзка противоречивите страсти, които завладяха обществеността, след като от Прокуратурата обявиха, че трябва да бъде съден само бащата на каталунската звезда Хорхе, тъй като четирикратният носител на Златната топка няма отношение към тези операции.

В съобщението, разпратено до медиите се казва, че Прокуратурата е мотивирала стойностно своето решение обвинение да не се повдига на Меси, макар и това да не е зачетено от съда. В позицията се добавя, че в последните седмици защитата на Меси е представила достатъчно доказателства, които оневиняват нападателя.

Припомняме, че Лионел Меси и неговият баща Хорхе бяха обвинени през 2013 година, че са отклонили 4,16 милиона евро от данъците, засягащи приходите от продажбата на имиджа на аржентинската суперзвезда.

Отклоняването от плащането на данъци е станало чрез създаване на фиктивни фирми в Белиз и Уругвай, смятани за данъчен рай.  / Гонг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>