Меркел: Германците не са най-бедни в еврозоната!

imagesГерманският канцлер Ангела Меркел се възмути от данните на Европейската централна банка за благосъстоянието на немците. Според нея те са занижени.

Меркел е убедена, че германците са много по-богати, отколкото се посочва в изследването. Според нея данните на ЕЦБ не отговарят на действителността, пише Bild.

Меркел смята, че само на пръв поглед гражданите на страни, като Испания, Кипър или Гърция изглеждат по-богати. В действителност към подобни данни трябва да се подхожда доста предпазливо, смята Меркел.

Изследването на ЕЦБ е взело предвид, че южните европейци имат по-големи собствени домове или апартаменти, но не е отчело размера на пенсиите. В Германия съществува ефективна държавна и частна система на пенсионно осигуряване.

Освен това, много германци имат домове в чужбина, което също не е взето предвид. По тази причина германците са се оказали по-бедни, отколкото жителите на останалите страни, разясни Меркел.

Според изследването, направено по поръчка на ЕЦБ, благосъстоянието на средното германско домакинство възлиза на 51 400 евро, а на австрийското е 76 400 евро. В същото време средното домакинство в Кипър, който току-що беше спасен от банкрут, притежава богатство на стойност 266 900 евро. В Италия този показател е 173 500 евро, а в Испания – 182 700 евро. /dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>