Международна асоциация за българско изкуство по света обявява национален поетичен конкурс на тема „Славянската писменост и Кирило–Методиевото дело”

unnamedМеждународна асоциация за българско изкуство по света обявява национален поетичен конкурс на тема „Славянската писменост и Кирило–Методиевото дело”.

Конкурсът е посветен на Националния празник на славянската писменост и култура – 24 май, а организаторите му планират той да стане ежегоден.

Жури от съвременни социално ангажирани творци ще определи носителя на първата награда „АЗБУЧНИЦА”.

Наградната статуетка е дело на художника Павлин Петров и ще бъде връчена на тържествена церемония, която ще се проведе в началото на месец септември.

Най–добрите творби ще станат част от поетичен алманах, селекцията и издаването на който са поверени на Издателство „МАБИС”.

Желаещите да учaстват в конкурса могат да изпращат своите творби до 30 юни 2014 година на e-mailazbuchnica@gmail.com.

Изискването към участниците е да изпратят една своя творба по темата на конкурса, кратка биографична справка и лична снимка.

Повече информация за поетичната надпревара, състава на журито и официалното връчване на наградата можете да намерите на фейсбук страницата на конкурса „Национален поетичен конкурс „Азбучница” както и на сайта на МАБИС / www.iabaw.com /.

 

Даниела Капинчева – PR на МАБИС

0895 772 878

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>