МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ НА НАШИТЕ СЪНАРОДНИЦИ ЖИВЕЕЩИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ

unnamed

МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ НА НАШИТЕ СЪНАРОДНИЦИ ЖИВЕЕЩИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ

От Мария  Христова  Коева, Константин Маринов, Димитър Минков, Мария Илиева – представители на сдружения на нашите сънародници живеещи извън България в Европа, Америка и Канада

Уважаеми  г-да,

Обръщаме се към Вас с надеждата да ни помогнете в реализацията на идеята на много българи живеещи зад граница за Първият по рода си Международен Фолклорен Фестивал на нашите сънародници живеещи извън България - под надслов „БЪЛГАРСКИЯТ ФОЛКЛОР Е МАГИЯ”.

Както знаете повече от два милиона българи живеят и работят в чужбина. За много от тях раздялата с България е трудна! Много от тях създават семейства и раждат децата си далеч от Родината! Много от тях обаче, не могат и не искат да скъсат „пъпната” си връв с българският фолклор и традиции. В чужбина всички ние милеем не само за тази прекрасна страна България, но и за българският език, бит и култура!  Много от хората отдадени на българският фолклор са намерили пътя, за да продължат връзката си с род и Родина и да предават на бъдещите поколения всичко, което те самите знаят от деди и прадеди!

Вече стана традиция, родолюбивите българи – имигранти, работещи в Европа и в Америка, да се събираме заедно и да показваме какво сме постигнали, отделяйки от свободното си време и средства, популяризирайки и съхранявайки българският фолклор, бит и традиции. В отминалите вече 5 фестивала, тръгнали от Чикаго, преминали през ЛондонТоронто и Палма Де Майорка, всички участници разбрахме, че не само ние имаме нужда от това, но и нашите приятели – чужденци, нашите сънародници, които винаги ни подкрепят и не на последно място, нашите деца! Миналата година за първи път в Чикаго бе проведен и първият /извън България/ – Детски Фолклорен Фестивал, в който участваха българските деца, някои от които все още не са виждали Родината на своите родители, но закърмени с българските бит и култура!

Идеята да продължим провеждането на тези фестивали в България, се роди от факта, че не можем да си позволим да пътуваме два пъти в годината – особено тези, които живеят отвъд Океана - САЩКанадаАвстралия. Затова пък ако не всяко лято, то през две години да провеждаме фестивала тук в България, стартирайки от месец юли – 2014 год.! Защо избрахме именно Ст. Загора? Защото и двамата главни организатори – Мария Христова -Председател на НПО – Сдружение “БГ ФОЛК ВЕРЕЯ”и Константин Маринов – ръководител на небезизвестният, не само в България, но и вАмерика, Канада и Европа, Фолклорен Ансамбъл „ВЕРЕЯ”, сме „заралии”. И защото милеем за родния край и защото смятаме, че има какво да покажем и разкажем на многото наши приятели, сънародници, събирайки ги от всички краища на света тук – в „Града на липите”!

За реализацията на тази цел е необходима Вашата помощ и подкрепа. Ще се радваме, ако Вашето мнение съвпадне с нашето желание!

С тази инициатива и с Вашата подкрепа сме убедени, че можем да направим нашият роден град и НАШАТА РОДИНА известни и желани от нашите сънародници, които ще чакат с нетърпение поредното лято и поредния фолклорен фестивал,  обединяващ  всички български ансамбли по света!

За повече въпроси от Ваша страна, сме готови да отговорим професионално и изчерпателно.

Условия и формуляр за участие може да намерите тук > 07.03.2014г

Мария Христова - Ст. Загора - председател на НПО – Сдружение БГ ФОЛК ВЕРЕЯ – осигуряващо ансамбли от Европа

Константин Маринов - ръководител Фолклорен Ансамбъл ”Верея” - Чикаго – осигуряващ ансамбли от Америка

Димитър Минков - ръководител Фолклорен Ансамбъл ”Димитровче” – Торонто, Канада-осигуряващ ансамбли от Канада

Мария Илиева - създател, продуцент Детско Студио ”Телевизионери” – Чикаго

www.folk-chicago.com; Е-mail: maxikobg@abv.bg; Е-mail: kmarinov@abv.bg; Тел. за контакт: 00359879643457 – Мария Христова; Тел. за контакт: 017737425158 – Константин Маринов;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>