МВФ прогнозира край на рецесията в Испания, но се безпокои за безработицата

1319526642_o-00109832-n-00329213Международният валутен фонд (МВФ) обяви днес, че Испания скоро би могла да излезе от рецесия, но изрази безпокойство от “неприемливото равнище” на безработицата в страната, призовавайки към европейски действия за стимулиране на заетостта и растежа, предадоха БТА и “Франс прес”.

“Има признаци, че икономическата рецесия скоро би могла да свърши”, но “перспективите остават тежки”, подчертава МВФ в заключенията от мисията си в четвъртата по големина икономика в еврозоната. Според институцията равнището на безработицата остава неприемливо и са необходими спешни действия за създаване на икономически растеж и заетост, както от Испания, така и от Европа.

В днешния си доклад МВФ приветства реформите в Испания за стабилизиране на икономиката, особено в областта на държавните финанси, допълва “Асошиейтед прес”.

Испания е в рецесия през по-голямата част от последните четири години след спукването на балона в сектора на недвижимите имоти през 2008 година. Фондът очаква испанската икономика да отчете растеж по-късно тази година. /Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>