Машинист в Испания заряза влака насред път, свършила му смяната

69_mugx3wВ Испания машинист напусна локомотива по средата на пътуване от град Сантандер за Мадрид, защото работният му ден приключил.
Влакът с повече от 100 пътници бил на гара Осорно, в автономната област Кастилия и Леон, когато машинистът си тръгнал, съобщи в. „Ел паис”, цитиран от РИА Новости и БГНЕС.Представител на Гражданската гвардия разказа, че машинистът уведомил, че работното му време е свършило, а нямало кой да го замести.

Пътници свидетелстваха пред изданието Diario Montañés, че отначало им казали, че забавянето е по технически причини.

Четвърт час по-късно обаче по радиоуредбата ги уведомили, че машинистът е решил да не продължава да кара влака, защото не иска да рискува и да предизвика авария поради умора от извънредния труд.

По-късно на гарата пристигнали автобуси, които откарали пътниците до крайната гара с пет часа закъснение.

Профсъюзът на машинистите изтъкна, че колегата им е спрял влака от съображения за сигурност, тъй като няма право да работи повече от пет часа и половина без прекъсване.

Машинистът дори предупредил, че работното му време ще изтече преди да е стигнал крайната гара, но така и на му намерили заместник.

Дир

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>