Мариано Рахой ще се бори за хов мандат

78ffa0be931b7f596b7e3f26a11f43acПредседателят на испанското консервативно правителство Мариано Рахой съобщи днес, че възнамерява със сигурност да се кандидатира за втори мандат на парламентарните избори в края на годината, предаде Франс прес. Той изрази готовността си отново да бъде кандидат за премиер в ефира на испанското национално радио.

Избирателите ще се явят пред урните на 24 май на общински и частични регионални избори. След това Каталуния ще избира регионален парламент през септември. Годината ще завърши с национални парламентарни избори.

В навечерието на важна среща на ръководителите на неговата Народна партия, Рахой увери, че тя остава единна, въпреки слуховете за разногласия, подхранени от изборния неуспех в Андалусия на 22 март, където консервативната формация остана втора след основната опозиционна сила, Испанската социалистическа работническа партия.

Управлението на кризата задължи десницата “да вземе трудни решения, което доведе до изтощение”, призна Рахой.

Във връзка с възхода в социологическите проучвания на партиите “Подемос” и “Сиудаданос”, испанският премиер заяви: “Няма да е добре да се заложи на партии, чиято идеология ни е неизвестна. Най-лошото, което може да се случи в момента на Испания, е да смени икономическата си политика”.

http://www.mediapool.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>