Малага – Родители и деца украсиха дърво-мартеница

11024513_793513037410276_285080712_oНа 28.02. 2015г. децата от ПБНУ “Родина”, гр. Малага с голяма радост посрещнаха Баба Марта. Придружена от ”внучката си” тя им подари мартенички, изработени от членове не Асоциация „Малага-България 2010”. “Внучката” ги почерпи с вкусни питки със сирене, които бе омесила и изпекла предходната нощ.

Докато децата се вълнуваха и отговаряха на въпросите на Баба Марта, членове на асоциация ”Малага-България-2010” и родители на децата украсиха дърво-мартеница на един от възловите площади в града.

Имахме съдействието на AVV CARRANQUE, а Кметство-Малага разреши да се представи българския обичай, като за целта едно дърво се превърна в мартеница, а на минувачите се раздадоха мартенички.

Събитието бе посетено от представители на Кметство Малага, много българи и испанци, а госпожа Тереса Порас, заместник-кмет на града, поздрави всички и с интерес се запозна с тази българска традиция.

След редовните учебни занятия ученици от българското училище се присъединиха на празника под дървото и си направиха снимки за здраве и късмет.

Петранка Костадинова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>