Малага – “Помощ чрез четене” – заключителна церемония – ПБНУ “Родина”

10815306_743321662429414_1957173130_oНа 4.12. 2014 г. от 17.30 ч. в концертната зала на Културен дом „Рафаел Гонсалес Луна”, гр. Малага, се проведе заключителната церемония на започнатия през април месец проект “Помощ чрез четене”, на която бяха наградени децата, прочели най-много книги, както и победителите от детския конкурс за книга и съчинение „Моята любима книга”.

Този проект се осъществява съвместно от Асоциация „Малага-България 2010” и Асоциацията на съседите от Каранке под егидата на Кметство – гр. Малага. В него вземат участие Първо българско неделно училище “Родина” – гр. Малага, и училищата “Сиудад де Попайан” и “Доминго Лозано”от кв. Каранке -Малага. Това е един проект, създаден за деца и подрастващи, който си поставя за цел да създаде навичност за четене на книги и изграждане на читателска култура. Освен това проектът има и социална насоченост. За всяка прочетена книга децата получават виртуални кредити, които впоследствие се превръщат в реални пари. Всяко дете участва със събраните от него средства в благотворителна дейност. Благотворителни организации, избрани да получат събраните средства от учениците, са: Организация за защита на животните – Малага, асоциация “Доброволци – детска онкология, Mалага”, асоциация „Независим живот” и благотворителна инициатива „Българска Коледа”.

Церемонията започна със забавна програма на клоуна Алексис Сакарисас и продължи с тържествена част, като г-жа Тереса Порас, заместник-кмет на гр. Малага, връчи наградите на победителите. В проекта се включиха 240 деца, с 612 общ брой прочетени книги. Поздравени бяха всички деца-участници, както и учителските екипи на трите училища. Учениците от ПБНУ „Родина” поздравиха децата от другите две училища, като им поднесоха макети на възрожденска къща и български манастир. Всяко училище получи подарък книги за библиотеката. Надяваме се този проект да се превърне в традиция и благодарим на всички, които ни подкрепиха в реализирането му.

От ръководството

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>