Малага – МЛАДОСТТА Е ПЕСЕН, СТАРОСТТА Е ЗОВ

10624631_458743084263804_7633315254006931644_nЗа приятелството, песните и танците няма възраст…

Със спомени за “онова време” започна празничният концерт посветен на хората от “златната възраст”.

От техните разкази лъхаше умиление за изминалите години, за активният живот, който са водили там далеч в Родината. Но в същият миг се прокрадваше и надеждата, че все още могат да се включват активно в обществения и културен живот, за да се изгради приемственост между поколенията на българските традиции и уважение към миналото.

От подредената с битови предмети изложба се показваха красивите мотиви на българската шевица, втъкана в ризи, възглавници, карета, пищимали и престилки.

Като весели очички пъстри кръстчета надничаха от чорапи и терлици, изработени от чевръстите пръсти на баби и прабаби.

В кът от където се носеше ароматен полъх, бяха подредени пити, вити баници, красиви торти и сладкиши, приготвени по рецепти, по които са се приготвяли в миналото. За най-вкусни и красиви тестени произведения и след трудният за журито избор, бяха връчени грамоти и подаръци. Грамоти имаше и за всички участници в конкурса.

Така с песни и хора, надиграване с ръченици, с много смях и весело настроение млади и възрастни не разбрахме как неусетно се изниза времето. Разделихме се с пожелание за нови срещи на трите поколения.

Асоциация “Българска роза” БЛАГОДАРИ на всички присъствали на концерта за чудесния следобед.  До нови срещи!!!

Бойка Ангелова

Председател на българска асоциация за интеграция и културно развитие “Българска роза”, град Малага

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>