Малага – Коледно тържество в ПБНУ ‘’РОДИНА’’

10877712_752629268165320_17571428_n

На Коледа стават чудеса! И тази година препълнената зала от родители, български и испански приятели на ПБНУ ’’Родина’’, гр. Малага се убедиха в това. Весела глъчка долиташе от всички страни. Родители на все още малки за родното школо дечица заемаха своето място притихнали в трепетно очакване.

Тържеството започна в 12.00 часа. Задачите бяха разпределени от учителския екип с ръководител г-жа Първанова. Организатор и водещ на тържеството бе г-жа Юлиана Любенова. Децата рецитираха, пяха, танцуваха облечени в новите си носии. Добрата подготовка и отлична организация създадоха весела и приятелска атмосфера. Малки и големи танцьори от състава, към асоциацията повдигнаха българския дух, който заразяващо изпълваше сградата. Разиграна бе и благотворителната томбола. Мнозина бяха късметлиите. Красивата Снежанка и Дядо Коледа пристигнаха с подаръци за всяко дете. Децата получиха по два подаръка, като единия бе от асоциацията с дарени пари от Кметство Малага. Тържеството приключи, както винаги с почерпка, много веселие и кръшно българско хоро.

Ръководството на Асоциация ‘’Малага-България-2010’’ благодари на: Всички наши приятели, които ни помагат в това число AVV CARRANQUE; На Кметство Малага за дарените средства за подаръци на децата; Всички ученици на ПБНУ ‘’Родина’’; Всички родители и родителски съвет за всеотдайната подкрепа и помощ; На Снежанка и Дядо Коледа за отличното представяне; На всички учители и ръководител г-жа Първанова, Юлияна Любенова- организатор и водещ на тържеството; На всички членове на асоциацията; На членовете на асоциацията, които отделиха от ценното си време за закупуване на подаръците за децата; На танцьорите от съставите, към асоциацията ‘’Звездици’’ и ‘’Български ритми’’ с ръководител г-жа Дора Рускова; На всички,които ни уважиха с присъствието си.
От ръководството на Асоциация ‘’Малага-България-2010’’

10846989_752629068165340_1458830078_n

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>