Малага – ДЯДО КОЛЕДА ПРИСТИГНА В ПБНУ “РОДИНА”

1354303185_0Ако попитаме децата “Кой е най-хубавия празник?” без съмнение ще ни отговорят “Коледа”. Ако ги попитаме “Къде е най-весело?” сигурна съм, че и на този въпрос отговорът е готов: “В българското училище”.

На 21.12.2013 година в ПБНУ “Родина” се състоя Коледното тържество. С отличната си подготовка нашите герои-децата успяха да създадат такова добро настроение, което преодоля дори и възникналите технически проблеми. Радостните възгласи не стихваха, бурните ръкопляскания не спираха. Коледарите сурвакаха родители и гости. Пристигна и Дядо Коледа метнал на гръб пълния чувал, а Снежанка раздаваше ли раздаваше подаръци и не по един, а по два. Единият от които децата получиха от Асоциация “Малага-България-2010″, закупени със средства предоставени от Кметство-Малага.
Игрива музика, кръшни хора, радостно веселие изпълваше препълнената зала. Танцьорите (малки и големи) на състав “Български ритми” танцуваха с усмивка и душа и докосваха българските и испанските сърца.
На тържеството бе обявен победителя в конкурса за лого на ПБНУ “Родина”, който получи парична награда от средствата на асоциацията и грамота. Останалите участници – грамота за участие, като една от участничките е Царина Йорданова.
Разиграна бе коледна-благотворителна томбола в помощ на SОS – Детски селища – България, като с нея стартира акцията със срок до 20.02.2014г.
Гости на нашето тържество бяха: Управителният съвет на Асоциацията на съседите в Каранке в пълен състав, които са и наши партньори. Председателя и основател на първата българска асоциация в Испания – г-н Матей Фотев. Много наши приятели и симпатизанти.
След приключване на тържеството всички присъстващи имаха удоволствието да продължат веселието пред отрупаните маси с майсторски приготвени домашни тестени изделия. Баници, кексове, сладки и солени лакомства ароматно ухаеха. Детските личица сияеха. Протягаха ръчички, смееха се, гонеха се из просторната сграда. Този празник беше радост, гордост за тях и щастлива усмивка грееше в очите им. Този ден беше техен и наш! И най-вече техен, защото днес имаха време в което да споделят вълненията си със своите приятели от другия клас.
За добрата работа, за неуморния труд, за организирането на този прекрасен празник, за желанието да бъдем заедно, ръководството на Асоциация “Малага-България-2010″ благодари на: Всички ученици, всички учители (в това число, директор, ръководител танцов състав), всички родители, родителски съвет, всички танцьори в това число ученици, членове и нечленуващи в асоциацията, на Кметство Малага за подкрепата, на Асоциацията на съседите в Каранке, на г-н Фотев и на всички, които ни уважиха с присъствието си. Благодарим ви. Весели празници!
Oт ръководството на Асоциация “Малага-България-2010″

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>