Мадрид посреща на 24 май пазарджишки мандолинисти и танцьори от “Чудесия”

4udesia2Мандолинна формация „Елена Генова”  с художествен ръководител Ваня Дарджикова и Представителен танцов състав „Чудесия” при Младежки дом гр.Пазарджик с художествен ръководител Таня Димитрова заминават за Мадрид по покана на българската общност в испанската столица.

В Деня на българската писменост  и култура – 24 май, пазарджишките  музиканти и танцьори ще бъдат  част от общ благотворителен концерт по повод на най-българския празник. На сцената в Мадрид те ще покажат своето изкуство. Мандолинистите ще представят произведения от самостоятелния си албум « To Be Continued…». Специален подарък за българите в Мадрид ще бъде изпълнението на «Върви, народе възродени». Танцьорите, които станаха известни в цялата страна като финалисти във формата «България търси талант», ще представят на сцената най-новия си спектакъл и ще покажат магията на българския фолклор.

В благотворителната инициатива ще вземат участие деца от Неделното  българско училище в Мадрид, местния  мандолинен оркестър и хор към  Културния дом, както и детски състави от Румъния.

Средствата, събрани от концерта, ще бъдат за финансиране на едноседмично гостуване в Испания на дете от Дневен социален център в Пазарджик или региона, като инициативата ще се реализира със съдействието на Движение на българските майки.

Проектът за гостуването на съставите  е от година, а идеята е за поканата е на българката Латинка Хинкова, която е родена в Пазарджик, но от дълги години живее в Мадрид.

„Това пътуване нямаше да се осъществи  без емоционалната и финансовата  подкрепа на кмета на Община Пазарджик  Тодор Попов”, заявиха пазарджишките  творци и допълниха, че кметът винаги е подкрепял изкуството и културата, дори в условията на икономическа и финансова криза. /pa-media.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>