Мадрид отваря 23 дворци за туристите

160940_1

Снимка: pixabay.com

Властите в Мадрид решиха временно да отворят за посещение 23 дворци, които преди това са били затворени за публиката. Акцията започва през април и ще продължи до юли.

Програмата „Добре дошли в двореца!“ предлага екскурзии в компанията на гидове. Освен това ще има концерти, конференции и представления, съобщава порталът 34travel.me, позовавайки се на espanarusa.com.

Желаещите могат да се полюбуват например на Palacio de Longoria, в който в момента се намира Съюзът на писателите на Испания.

Сред другите интересни забележителности е резиденцията на посолството на Италия – Palacio de Amboage.

Можете да посетите и отделението на сухопътните войски на Испания – Palacio de Buenavista, което е построено през далечната 1767 г. и е принадлежало на херцогиня Алба.

Министерството на икономиката на Испания ще допусне туристи в Palacio del Marqués de Casa Riera, а посолството на Аржентина – в Palacio de Argüeso.

За да имате удоволствието да влезете в дворците на Мадрид, трябва предварително да се регистрирате на сайта на проекта.

Предвижда се да бъдат допуснати 12 500 туристи.

Профит

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>