Мадрид – Курс по комуникация за уязвими групи – 7- 9 Май 2014

Curso Comunicación Colectivos Vulnerables
Описание на образователния курсГражданска асоциация за комуникации и образование „София“/ACCESOорганизира курс по комуникация, насочен към организации, които представляват и работят с уязвими социални групи, както и към членовете на самите групи в неравностойно положение. Целта на обучението е да подготви тези групи с умения и инструменти за комуникация и да им предложи по-ефикасна стратегия за общуване с медиите. Курсът по комуникация за уязвими групи е част от Address of Human Rights – Journalism стартиран отНационалния институт за социална интеграция на Литва и се кофинансира отЕвропейската комисия. Организаторите на инициативата разработват конкретни действия, насочени към младите журналисти в областта на правата на човека от 2009 г. насам.
Курсът ще се преподава от журналисти и специалисти с богат опит в областта на връзките с обществеността и включва следните учебни модули: • Основи на връзките с обществеността. Нискобюджетни комуникации. Как да се популяризира една неправителствена организация по време на криза? • Връзки с медиите. • Ораторство и красноречие. Как да се говори пред публика.  Успешно организиране на събития. Основни правила в протокола. • Използване на социалните мрежи като маркетингов и комуникационен инструмент. Значението на комуникацията 2.0.  Комуникационни умения за предприемачи.
След завършване на курса участниците ще бъдат поканени да участват в кампания за насърчаване на отговорната журналистика и правата на уязвимите групи в Европа.
Партньори по проекта: •  National Institute for Social Integration (Lituania) •  Arci Catania (Italia) • Media Diversity Institute (Reino Unido) • TDM International (Italia) • International Initiatives for Cooperation (Bulgaria) • Foundation Centre for Economic Development (Bulgaria) • International Development Alliance – IDA (Bulgaria) • Civic Association for Communication & Education Sophia – ACCESO (España)
За повече информация по проекта: www.media4change.co
Критерии за подбор  Представители на организации, работещи с уязвими групи;  Членове на уязвими групи;  Минимална възраст 18 години;  Готовност за присъствие на всички образователни модули;  Лични ценности, основаващи се на принципите на правата на човека.
Важна информация за курсаДата: 7-9 май, 2014; Адрес: c/Marquеs de Mondéjar, 29-31, 28028 Мадрид, Испания (Метро: Manuel Becerra – Линии 6 и 2); График: 16:00 ч. – 20:00 ч.; Брой на участниците: 15; Цена: Безплатен;
Сертификат за участие: с предварителна заявка и присъствие на всички модули на курса.
Краен срок за записвания: до 5 май 2014.
 
За повече информация и записванияTel.: +34 699 995 472 / +34 653 983 303; Email: accesophia@gmail.com; www.media4change.co;

;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>