Мадрид – Гражданска асоциация “ACCESO” представя книгата „Споделена самота“ с автор Таня Иванова

Portada Soledad CompartidaСънародничката  ни, която живее в Барселона, създава своето творчество директно на езика на Сервантес, а последната й книга е свързана с трансформиращата сила на любовта и (или) нейната липса.

ACCESO – Гражданска асоциация за комуникации и образование „Sophia“ организира премиерата в Мадрид на „Споделена самота“ – втората книга на Таня Иванова, написана директно на испански и преведена от самата нея на български език.

Барселона и Мадрид служат за сценарий на този сборник от поезия, къси разкази, размисли и ежедневни случки, които се въртят около липсата на любов и ни разкриват, че всъщност, разминаванията с другия – чрез самотата и тъгата – ни помагат да открием нашия собствен вътрешен глас и да разберем, че любовта не само не се губи, а веднъж изпитана – винаги пребъдва в човешката същност.

Таня Иванова е родена в София през 1972 г. Живее в Барселона от 1995г, където съчетава работатата си на преводач от български, руски и английски на испански и каталунски език с ръководството на културната асоциация „Къща Тракия, България в Каталуния“.

Любознателна и  неуморна пътешественичка, любителка  е на фотографията и на литературата, владее осем езика.  Написва първото си стихотворение, когато е едва на осем години. Публикува в редица вестници и списания, а отскоро е член на Съюза на свободните писатели и на Съюза на българските журналисти.

През 2011 г. излиза от печат романът й „Срещи с Лудия“, написан на испански и преведен от  самата нея на български език. През 2012 г. издава сборника „Споделена самота“ – също в превод от испански език, а през 2013 г. – първата си стихосбирка „Трансформация“, която включва произведения, създадени между 1997 и 2009 г.

Премиерата на „Споделена самота“ ще се състои този петък, 11 октомври, oт 18:00 ч., в книжарницата Tuuu Librería на адрес c/ Covarrubias, 38 – Madrid 28010 (Метростанции: Alonso Martínez / Bilbao).

В рамките на събитието ще бъде представена кратка фолклорна програма в изпълнение на родната певица Радка Ганчева и танцова група „България-Мадрид“.

Вход свободен до запълване на залата. За повече информация: accesophia@gmail.com / 699 995 472; 653 983 303

Гражданска асоциация  за комуникации и образование  „Sophia“ (Asociación Cívica de Comunicación y Educación Sophia – ACCESO) е организация с идеална цел, създадена в Мадрид на 9 май 2013 г. с мисията да поощрява образованието и социалните комуникации, да насърчава европейските ценности и гражданската активност, да подпомага международното сътрудничество, както и да съдейства за междукултурния диалог и интеграцията на имигрантите в Испания и в частност на населението от български произход.

Soledad Compartida

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>