Мадрид готви наказание “метене на улици” за хора, които не чистят след кучетата си

zx450y250_2749961source-apСобствениците на кучета в испанската столица, които не почистват след домашните си любимци, може да бъдат накарани да метат улици, предвижда нов план на кметството на Мадрид, цитиран от “Гардиън”.

Полицията в града ще изпробва на практика идеята в два от кварталите с най-висока концентрация на кучешки екскременти, съобщи кметството в понеделник.

Собствениците на четириноги, които не почистват след любимците си, ще бъдат глобявани с 1500 евро или ще им бъде дадена възможността вместо това няколко дни да метат улиците.

От градската управа обясняват, че “по улиците, парковете и на други места в Мадрид все още има кучешки екскременти въпреки многобройните обществени кампании и милионите безплатни торбички, предназначени за събиране на отпадъците, които остават след домашните животни”.

“Общината подготви шоков план срещу тези нарушения, който ще започне да се прилага скоро в два от кварталите на Мадрид”, гласи още съобщението на кметството.

Няколко града в Испания измислиха креативни начини, с които да се преборят с проблема с кучешките изпражнения.

Миналата година североизточният град Тарагона обяви, че ще събира ДНК от животинските отпадъци, за да установи кои са собствениците на четириногите, които не са почистили след тях.

За кратък период през 2013 г. в Брунете, град близо до Мадрид, общинската управа връщаше на собствениците на кучета непочистените изпражнения с доставка по домовете им в кутии с надпис “изгубени вещи”. Доброволци завързваха разговор с нищо неподозиращите нарушители, за да научат името и породата на любимците им. След това общината намираше адреса на собствениците по базата с данни за домашни любимци. / Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>