Любовта ни дава сили

Рядко се замисляме, че именно любовта към най-близките ни хора, ни дава сили да продължаваме да се борим, да постигаме успехи и смисъла да съществуваме … Любовта е тази, която осмисля живота ни и ни кара да се чувстваме удовлетворени от самите себе си, защото сме успели да отвърнем на любовта с любов, на грубостта– с любов и … най-трудното изпитание – на омразата с любов!!!!
Замисляли ли сте се какво може да ви направи щастливи за дълго? Дори завинаги! Не, това не е назначението ви на мечтаното работно място, не е и страхотният ви и неотразим външен вид, не е и печалбата на шестица от тотото… Всички завидни успехи ни носят щастие, но то е мимолетно. Дори е доказано научно, че и най-невероятните финансови и професионални успехи носят осъзната радост на човек само за няколко минути до … няколко часа. След това свикваме с тази положителна промяна и продължаваме да живеем живота си, може би по-добре, но не и по-щастливо.

Истинското щастие идва от любовта, която изпитваме към хората около нас – любовта към любимия мъж, любовта към децата, любовта към родителите, любовта към приятелите. Любовта към всички тези, на чието рамо може поплачем, когато сме сломени и всички тези, с които можем да споделим радостта си, да им покажем, че сме щастливи, без да се притесняваме от завист и клюки.
Рядко се замисляме, че без любовта, която отдаваме и получаваме от ближните си хора, ние сме загубени –просто бихме се сринали емоционално, духовно, дори физически. И все пак често я поставяме на заден план и си казваме: „Има време да покажа чувствата си, сега имам по-спешни неща.“ И точно тези хора, които ежедневно вкусват от странната сладост на любовта, те сякаш най-малко я ценят и най-много я пренебрегват!
Не се бавете, а им засвидетелствайте любовта си!!!!!!
Покажете им колко държите на тях, опитайте да преосмислите поведението си. Реванширайте се! Бъдете открити и добри!
Не позволявайте животът ви да премине в отлагане на моментите, в които да положителни емоции, на които сте способни!

Кое може да е по-важно от това, да дарим на ближните си любов и красиви, ценни мигове!! Нима парите, работата, задръстванията, пазаруването и … са по-важни от любимите ни хора, че всекидневно им отдаваме повече енергия и внимание, вместо да се сетим да кажем мила дума и с нежен жест да засвидетелстваме любовта си на тези, които считаме за ближни.
Всички ние го правим в определени моменти. Отделяме повече време на маловажните неща и загърбваме стойностните, защото те обикновено са платонични и духовни. Живеем с илюзорната представа, че животът е вечен и че има време за всичко. Не, нямаме толкова много време! А дори и да имахме, най-важните неща винаги трябва да са на по-преден план!!!!

rozali.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>