“Лошата банка” на Испания ще събаря недовършени строежи

índice

„Лошата банка“ на Испания ще задели 500 млн. евро, за да разруши недовържени строежи, които са скъпи за поддръжка, и имоти в лошо състояние, които са изгубили по-голямата част от стойността им, съобщава онлайн изданието Property Investor Europe.

Според информации, публикувани в портала El Confidencial, национализираните испански банки ще прехвърлят към „лошата банка“ недовършени строителни проекти, чиято стойност се срина заради кризата. Само за най-добрите от тях ще се търсят инвеститори, за да бъдат завършени. Очаква се другите, които се намират в малки населени места, труднодостъпни са или са във ваканционния сегмент, да бъдат съборени в следващите 10 години.

Испанските банки ще прехвърлят към „лошата банка“ и парцели с отстъпка от стойността им от порядъка на 80%. За тях вероятно ще се намерят инвеститори, тъй като могат да бъдат използвани и с други цели в дългосрочен план, посочва изданието.

Опасенията са, че през първите години от съществуването на „лошата банка“ тя няма да предлага имоти в Кастилия-Ла Манча, южната част на Андалусия и западния регион на Екстремадура заради засиленото предлагане.

Институцията първоначално ще съсредоточи дейността си върху големите градски райони, като Мадрид, Билбао и Барселона.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов/investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>