Лионел Меси дава показания в съда за данъчни нарушения

zx450y250_2149601Звездата на “Барселона” Лионел Меси се яви в съда за да даде показания за данъчни нарушения.

Аржентинският нападател и баща му Хорхе са в съда в близкия до Барселона крайбрежен град Гава, където Меси живее, за да дадат своята версия по обвинението за избягване на плащане на данъци от над 4 милиона евро.

Прокуратурата твърди, че Меси е регистрирал компании в Уругвай и Белиз, за да избегне плащането на данъци в Испания. Данъчните откриха, че не е декларирал правилно доходите си от имиджови права.

Баща и син Меси отричат обвиненията и твърдят, че не са знаели за действията на бившия агент на футболиста в периода между 2007 и 2009 г.

Вследствие на разкритията Меси плати над 5 милиона евро – данъците с лихвите, но това не спря разследването на испанските власти във времената на остра икономическа криза в страната.

Днешното изслушване ще определи дали случаят ще бъде прекратен. Дори и да се случи, той вече хвърли петно върху иначе чистия имидж на футболната звезда.

Смята се, че четирикратният носител на “Златната топка” получава чисто 16 милиона евро като заплата от “Барселона”. Освен това той е рекламно лице на редица компании. Източник: Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>