Лионел Меси влиза в съда

1378312875_614806_1378338915_noticia_normalСветовната футболна звезда Лионел Меси и неговият баща ще се явят в съда днес по обвинения в данъчни измами.

Двамата бяха призовани заради обвинения в укриване на 4,2 милиона евро данъци върху получени доходи. Сумите са били изплатени на футболиста на “Барселона” от основните му спонсори и редица други големи компании, с които Меси има рекламни договори.

Според прокуратурата Меси и неговият баща са се опитали да избегнат плащането на данъци в Испания чрез фирми в Уругвай и Белиз.

И двамата отхвърлят обвиненията, заявявайки, че сделките са били извършени от бившия агент на нападателя, без тяхното знание. Предполагаемите престъпления са били извършени в периода 2007 – 2009 година.

Семейство Меси внесе тази година 5 милиона евро в хазната на Испания, но това не попречи на местната прокуратура да повдигне обвинение.

Правителството завиши мерките срещу укриване на данъци в последните години заради финансовата криза.  На заседанието в петък ще стане ясно, дали обвинението няма да падне, съобщи Гонг. Източник: Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>