Лигата оспорва спирането на първенството в Испания

zx450y250_2527798

Снимка  Ройтерс

Професионалната футболна лига на Испания е подала жалба в съда срещу отмяната на всички мачове от вътрешните турнири от 16 май. Според ръководството й Испанската футболна федерация няма право да взима такова решение.

Снощи федерацията обяви, че спира за неопределено време всички първенства след 16 май, включително последните два кръга в Примера дивисион и финала за Купата на краля. Причината е конфликтът с правителството около новия закон за телевизионните права.

Законът, приет през миналата седмица, цели за да се създаде по-голяма конкуренция и да има по-справедливо разпределение на приходите от телевизионните права в двете професионални дивизии.

Федерацията и профсъюзът на играчите се обявиха срещу част от новите правила и подкрепиха спирането на всички футболни срещи в Испания. Това включва както професионалните лиги – Примера и Сегунда дивисион, така и състезанията във всички регионални федерации. Това ще засегне над 600 хиляди футболисти и над 30 хиляди мача.

Испанската футболна федерация изрази недоволство, че ще получава само 4.55 процента от общите приходи от телевизионни правата.

Двете организации заявиха, че са открити за диалог, с който да бъдат изчистени различията. Засега последните предвидени мачове са следващия уикенд, когато трябва да се изиграе 36-ият кръг в Примера дивисион. / Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>