Левите ли ще управляват Испания?

0000294237-article2

Снимка: Bulgaria On Air

Испания се изправя пред ляво управление. Това стана възможно след като движение “Гражданите” прие програмата на Социалистическата партия за съставяне на коалиция.

Лидерът на социалистите Педро Санчес получи и подкрепата на движението за премиерския пост.

Лидерът на движението Алберт Ривера представи 5 изисквания за конституционна реформа в Испания като условия на партията му за партньорство със социалистите.

“Управлението няма да бъде никак лесно. Беше трудно да се споразумеем със социалистите, но ако те спазят своите обещания, ние ще застанем зад тях. Искаме да се фокусираме върху това, което ни обединява”, заяви Ривера.

След подписването на споразумението Педро Санчес получи подкрепата на 130 от 350 депутати, което не е достатъчно за мнозинство.

Той трябва да разчита на подкрепа или въздържане от гласуване на други формации като Подемос, която разполага с 65 депутати. Радикалната лява испанска партия отказа да влезе в коалиция. Вотът за това дали Педро Санчес ще бъде следващият испански премиер ще се проведе на 2 март.

Източник    Днес.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>