Ла Рамбла – улицата с най-много живи статуи

0000230392-articleТова е една от улиците с най-много мимове в света. “Ла Рамбла” (La Rambla) е улица в централната част на Барселона и по-точно в готическата му част, която е известна с многобройните си туристи, множеството си заведения и… десетките си мимове.

Тя свързва площад „Каталуния“, тръгвайки от центъра и стига до статуята на Христофор Колумб в „Порт Вел“ (пристанището на града).

Живите „статуи“ на тази улица са всъщност вид улично изкуство, което тук е на много високо ниво. Те са мимове, които имат наистина знаково присъствие на „Ла Рамбла“.

Улицата е дълга приблизително 1,3 км., а по време на туристическия сезон е наистина доста пренаселена.

Разхождайки се по нея, вие ще срещнете многобройните мимове, представящи се за „човешки статуи“. Тези улични артисти разполагат с огромно въображение – те се дегизират от известни личности до митологични същества и въображаеми герои.

Ако имате път към Барселона и „Ла Рамбла“, вземете си монети, които да можете да дадете на мимовете и те ще ви направят истинско представление. Само бъдете внимателни за вашите вещи, тъй като улицата е известна и с джебчиите си. /Източник: Днес.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>