Къща в типично испански стил

160011_1Дизайнът на интериора на тази прекрасна светла къща в Испания е разработена от дизайнера Cristina Mateus. Стаите са просторни с високи тавани.

Слънчевата светлина прониква в дома през големи прозорци. Отзад къщата разполага с открита тераса. Семейство с дете я е купило и е поискало от дизайнера да направи интериора – съвременен и светъл.

Както забелязвате, в него са използвани ярки и весели цветове, които повишават настроението. Тук има изобилие от светлина, която прониква през големите прозорци.

Мебелите също са дизайнерски. Забелязват се оригинални решения за съхранение на вещи.

Стените са боядисани в традиционния за Испания пясъчно-глинен цвят със светъл оттенък. Тюркоазеният цвят в интериора представлява ярко допълнение, което внася струя свежест.

Той се използва и при аксесоарите – декоративни възглавници, вази и други дребни вещи.

В хола има ъглов диван, който е обсипан с декоративни възглавници. На пода около него лежи мъхест килим.

Две средно големи маси позволяват семейството комфортно да си прекарва времето в хола.

В стаята има много място за съхранение на вещи с помощта на вградени открити лавици. Един много интересен шкаф с много чекмеджета също така дава възможност за създаване на ред, дори и за най-дребните вещи.

Около камината има лавици, на които стоят книги от домашната библиотека.

В тази къща като цяло има много книги, които удачно се вписват в общия дизайн на интериора. В ъгъла има голяма дървена маса. Над нея има лампа с голям абажур.

В хола се забелязват много растения, които освежават обстановката.

Панорамните прозорци се закриват с леки римски щори.

От хола можете да излезете на терасата, която е потопена в зеленина.

В дизайна на интериора се използват максимум натурални материали – лен, памук, дърво, мрамор. Това създава усещане за красота и екологична чистота.

Кухнята е неголяма и светла. Стени, които делят стаите, също са с прозорци, които не само пропускат светлина, но и визуално разширяват пространството.

Така майката може да наблюдава децата, когато играят в хола.

 

Кухненските мебели са разположени по периметъра на стените. Неголямата стая за хранене е от масивно дърво и стои в средата на помещението. Красиво се съчетават светлите тонове с изобилието от зелени растения.

В спалнята централно място заема голямо легло, изработено от светло дърво.

Цветовата гама в декора съответства на избраната палитра в целия дом.

Профит.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>