Кралица Елизабет II: Предвиждат се по-строги мерки за имигрантите

В днешната си реч кралицата заяви, че пръв приоритет на държавата остава засилването на британската икономика и мерките за намаляване на дефицита

Новини

Нови мерки за намаляване на имиграцията заемат централно място в планираните от правителството нови закони, представени от кралица Елизабет II в днешната й реч пред парламента, представяща законодателната програма на кабинета за следващата година.

Ако бъде приет законопроектът, достъпът до националната здравна система ще бъде затегнат, наемодателите ще бъдат задължени да проверяват статута на имигрантите и нелегалните няма да имат право на шофьорска книжка.

Ще бъдат въведени и строги глоби за работодателите, които се възползват от нелегалния труд на имигрантите.

Освен това ще стане възможно по-лесно да бъдат депортирани чужденци, извършили престъпления, и нелегални имигранти.

Тя посочи, че законопроект за имиграцията ще има за цел “да гарантира, че страната привлича хора, които ще дават принос, и ще възпира другите”.

В тронното си слово кралицата представи общо около 15 законопроекта.

Предвидени са нови мерки за съкращаване на разходите за социални грижи, пенсионни реформи, намаляване на бюрократичния товар върху малкия бизнес и разширяване на правата на потребителите.

Кралицата, чиято реч е написана от министрите, заяви, че

първи приоритет остава засилването на британската икономика

и мерките за намаляване на дефицита.

Ще бъде проведена и реформа на пенсионната система, като ще бъде въведена минимална пенсия от 144 брит. лири (223 долара) на седмица.

Повишаването на възрастта за пенсиониране до 67 години освен това ще стане факт до 2026 година или по-рано от първоначално предвиденото.

В момента размерът на пенсиите във Великобритания не е фискиран и пенсионната възраст е 60 години за жените и 65 за мъжете.

Британското правителство също така ще наложи таван на социалните разходи за възрастните хора, ще увеличи глобите за незаконен внос на огнестрелни оръжия и ще намали бюрократичните пречки за бизнеса.

Кралица Елизабет, за първи път от 17 години, бе придружена за произнасянето на тронното слово в парламента от сина си принц Чарлз.

Според мнозина този ход се вписва в плановете за постепенно предаване на правомощия от 87-годишната кралица на най-дългогодишния престолонаследник в историята на Великобритания, отбелязва ДПА. /vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>