Конференцията на българите зад граница в София се отлага за след Коледа

popova-pic-for-webСедмица след изпращането на писмото за възможността да се срещнем на втора конференция на българите зад граница, изразявам благодарност към всички, които отговориха. Поради краткото време до Коледните празници мнозина от вас няма да могат да планират идване в България. След като обсъдихме с г-жа Попова пристигналите от българските общности писма, преценихме, че, за съжаление, през декември не е възможно осъществяването на конференция в мащабния формат от Брюксел.  Но проблемът за формиране на Национален съвет на българите в чужбина стои и няма основания да се отлага дискусията по него. Ето защо потвърждаваме намерението да организираме първи дебат по темата, вероятно на 21 или 22 декември т.г., в сградата на Парламента, с участието на представители и на всички ангажирани български власти и институции. От изключително значение ще бъде представителството на българските общности, разчитаме да има колкото се може повече участници от общности, сдружения и професионални формации зад граница. Важно е дискусията да започне, защото темите са не една и две, и най-вероятно ще се нуждаем от серия обсъждания. Вицепрезидентът смята, че е реално да мислим за втора голяма конференция през февруари 2014 г.

Онези от вас, които бъдат в България в дните преди Коледните празници, са поканени за участие в дискусията. Ще информирам своевременно за датите, мястото и регламента, щом бъдат уточнени.  Онези, които няма да могат да присъстват лично, могат да помогнат на предстоящия дебат със своето мнение и коментари.

Прилагам в отделен файл общо формулирани въпроси по темите на дискусията, много разчитаме на вашите отговори. Ще бъда човекът за контакт по всички ваши питания, можете да се обръщате към мен чрез мейл, както и по телефон – 00359 2 9239338, 00359 889 314792.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>