Комунистическата партия в Испания спечели 56 млн. евро от лотария

0000326540-article2Снимка: Архив, Reuters

Областният съюз на комунистическата партия в Испания в общината Пинос Пуенте в Андалусия спечели от традиционната коледна лотария “Ел Гордо” над 56 милиона евро, съобщи в. “Мундо”, цитиран от ТАСС.

В сегашното теглене това е втората по големина награда. Билетът с щастливия петзначен номер, който се печата няколко пъти в над 40 серии, е бил продаден на 20 километра от Гранада в малката община Пинос-Пуенте, чието население възлиза на 20 хиляди души.

Повечето от печелившите билети са били закупени от комунистическата партия. Печалбата ще бъде разпределена между всички щастливци, чиито брой засега не се уточнява.

В Испания днес беше теглена коледната лотария “Ел Гордо” /Дебелакът/ – най старата и най-щедрата в света. Нейният награден фонд възлезе на 2,3 милиарда евро, което надхвърля със 70 милиона евро миналогодишните й показатели. За разлика от лотариите с джакпот, традиционната коледна лотария “Ел Гордо” ощастливява хиляди собственици на лотарийни билети. В нея срещу 20 евро, заложени на число, могат да се спечелят по 400 000 евро.

“Ел Гордо” е най-старата – организира се от 1812 година, и най-щедрата лотария в света, тъй като се преразпределят 70 на сто от приходите от билети. Много испанци се редиха на огромни опашки, за да се сдобият с билети. Регламентът на “Ел Гордо” е много сложен и позволява на цели групи граждани и колеги да си купуват заедно билети и да си делят големи печалби. /БТА/

По публикацията работи: Василия Пейчева

ДНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>