Кастельон – Последни мероприятия на Асоциация “Хан Аспарух”

1014010_646660372118691_4334745172124767651_n

Отмина лятото и започна отново активна дейност в Асоциацията и училището ни.

На 27 септември проведохме родителска среща за организиране работата с родителите, родителският комитет и всички участници в процеса на обучение на ПБНУ „В. Априлов”.

Споделиха се много идеи, планове и желания, организира се участието на родителите в първият учебен ден.

Откриването на учебната година на 04 октомври 2014г. за всички беше празник. Присъствуваха родители, гости и приятели, българи от провинция Кастельон.

По традиция открихме тържеството с химна на България и менче с вода та новата учебна година за децата и всички нас да е спорна.

Най-щастливи бяха децата. Те зарадваха присъстващите със стихчета и песнички.

Изненада за всички бяха грамотите на Държавна агенция на българите в чужбина за децата от ПБНУ ”В. Априлов”. На входа на училището посрещнахме гости и деца с хляб и сол.

За четвърта поредна година Кметство Кастельон ни предоставя безвъзмездно сградата на Културен Център „Урбан” станал вече място за сбирки на всички в съботните дни в Кастельон.

Много се харесаха тетрадките с ликове на Ботев, Лески, Вазов, П. Хилендарски, Симеон и най- популярните техни мисли на които децата ни ще пишат през учебната 2014/ 2015 г.

Спомнихме си Вазовото: „Детенце хубаво, пиленце любаво! Къде под мишница с таз малка книжица?”

„О неразумни и юроде!” на Паисий Хилендарски.

Най-радостни бяха децата да се срещнат отново след летните игри, след ваканцията през която някои от тях бяха в България.

Почерпихме малчуганите след учебните часове със сладки и солени лакомства приготвени от майките и жените от асоциацията и училището, а на раздяла пуснахме балони с цветовете на националното знаме и послание.

Радостна детска глъч следя балоните докато се изгубиха в хоризонта. Да си пожелаем една успешна учебна година!

На 05 октомври 2014г. в Кастельон беше откритата избирателна секция за българските граждани желаещи да гласуват. Същата се намираше в Районно кметство север в град Кастельон. На тези избори се забеляза завишена избирателна активност разбира се съобразена с числеността на българите в Провинция Кастельон.

Гласувахме, но превърнахме деня и в повод за срещи и разговори на българите в Кастельон и провинция.

Благодарим на всички, които участваха в изборният ден- организатори, комисия и гласували български граждани!

Предстои ни месец изпъстрен със събития- участие в седмицата на културите на Кметство Кастельон, участие в детски празник организиран от същото и представяне на България в университет Хайме първи в града.

СНИМКИ В ПРОФИЛЪТ НИ

ЙОРДАНКА ДАНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>