Кастельон – Асоциация “Хан Аспарух” участва в проект за равноправие, към Общината

58220_495845070496247_991658405_nСлед дълго сътрудничество и усилена работа в екип с Кметството на Кастельон и множество правителствени и неправителствени ортанизации вторият план за равноправие беше завършен и официално представен пред обществеността на града.

Церемонията се състоя в Старото казино – емблематична сграда, която е център на множество културни събития.

На церемонията присъстваха Кмета на Кастельон г-н Алфонсо Батаер и г-н Кармен Керол, съветник по общественото благополучие. Множество асоциации сред които и Асоциация на българите за интеграция и развитие изпълниха залата.

Планът за развоправие между половете е съобразен с всички закони, нормативни документи и наредби, които имат връзка с темата.

Стремежът е този план да бъде действащ и да залегне във всички действия на държавната администрация на общинско ниво. Една от целите на същият е да създаде и предостави действащи инструменти за работа на различните департаминти на Кметство Кастельон.

За гражданите на Кастельон е важно принципите и целите да са застъпени в сектори, като образованието, градският транспорт, здравеопазването и спорта.

За членовете на асоциацията ни е от голямо значение възможността да участваме в проучванията, обсъжданията и създаването на този план.

Стремим се да прилагаме принципите за равноправие между половите и учестието ни в този проект беше от съществено значение.

От ръководството на Бг. асоциация “Хан Аспарух” – Кастельон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>