Карлос – победителят на „Мастър Шеф” ни разказа за себе си

descargaКарлос – победителят  на „Мастър Шеф” ни разказа за себе си и за своето участие в „Мастър Шеф”:

Той е млад, на 25 години и е един от участниците в новата програма на TVE – „Готвачи на колела”.

Преди няколко месеца беше продавач, пътуващ по пазарите на села и градове със своя баща с един микробус. Натискайки клаксона със своето „пи пи пи”, разказвайки една и съща шега, и продавайки своята стока. Карлос Малдонадо оставя всичко заради кухнята и благодарение  на своите усилия, оригиналност и неоспорим вроден талант, днес не само е победител в третото издание на „Мастър Шеф”, но се е превърнал и в един изискан готвач, който заслужи да хвалят на висок глас за производството на много финни изящни и хрупкави ястия, които са на високо кулинарно ниво. В своята работа използва различни готварски техники – работи с азот и  готварски вакум.

Само на 25 години този млад Магьосник в кулинарното изкуство постига мечтата си. Победи своята голяма противничка Сали в един вълнуващ финал, който беше проследен от повече от 3,7 милиона зрители. Спечели наградата от 100 000 евро за публикуване на своите готварски книги и си осигури мястото на майстор кухня в „Кулинарен център на баските”.

„Сали също е достоен противник за първото място.”

След големия финал, сп. „Пронто” взе интервю от победителя Карлос за да разкаже за  своя път през конкурса и кои са настоящите му мечти, въпреки че ние знаем  едни от тях. Той пристигана  тези дни за конкурса със своя магазин на  колела. Пътуващият търговец  е забавен и спонтанен за публиката. Победата в „Мастър шеф”му осигурява място на конкурса  „Готвачи на колела”, чиято премиера е на 07 юли по “La 1” /испански телевизионен канал/.

Pronto: Карлос, миналия вторник беше много оспорван финал имаше на среща много силна противничка – Сали. Какво мислиш? Ти успя да спечелиш, въпреки че си направил малки грешки на твоя десерт. Какво видя журито в теб?

Карлос Малдонадо: Наистина не знам журито как оценяват ястията. Сали наистина е един много труден противник, но моите ястия са добри, в тях съм вложил много въображение и оригиналност.

Pronto: Ще е оценен ли вашият път?

К.М: Аз не мисля, че трябва да се оцени пътят, но самите ястия – да.

Pronto:  Но няма съмнение, че сте се променили значително. През какво е преминал един амбулантен търговец,  като теб за да стане един така изискан готвач?

К.М: На мен винаги ми харесваше кухнята и да виждам нови неща. Обичам да ям, интересно ми беше да видя какво мога да направя по различен начин, харесва ми проучването и перфектните знания, които  придобивам.  С класовете   които ни дадоха в „Мастер Шеф”,  научих  много  и ги приложих на практика. Рискувах.

Pronto: Извън наградата, която спечелихте от формата „Мастър шеф” на къде ви отвежда пътя?

К.М. В програмата имахме две ръководителки, които през тези три месеца чувствахме, като наши майки. Зад камерите стоеше екип от над сто човека, които   са страхотни и заслужават да бъдат истинските звезди. Това което е зад камерите е лудост.

Pronto: Бихте ли казали, че с колегите от програмата ще бъдете добри приятели и сега?

К.М: С някои съм живял по – дълго, затова имам повече афинитет, към тях, но всички ние си паснахме, независимо от различията  във възрастта. С Тати – Енсина,  се разбираме  чудесно, въпреки значителната  разликата във възрастта ни.

Pronto:  И като сте имали близки отношения  със Сали, твоята основна  съперничка. Какво мислиш за нея?

К.М: Отношенията със Сали са много добри. Тя е едно е много приятно момиче и в същото време е силен противник.

Pronto: Защо понякога се изчервяваше в програмата?

К.М: Не е имало нищо. Не съм имал лошо предчувствие към Сали, в никакъв момент. Беше силна конкуренция. Тя е силен противник, в самото предаване, в къщи е едно обикновенно момиче.

Pronto: Карлос, кое е било за вас най – трудно от участието ти в „Мастър Шеф”?

К.М: Виж, трудността на формата е времето там, и напрежението в продължение на дни. Това е най – лошото. След дните на кулинарните предизвикателства всички дни бяха еднообразни.

Pronto:  Въпреки, че  сте  горд  със  своите постижения, кои от тях подчертавате?

К.М: Например, мандарина и крем са едни от най – добрите ястия които съм приготвял. Самият финал също беше много ефектен.

Pronto: Какво е най – забавното нещо, което сте преживели през тези три месеца в предаването?

К.М: Накрая качиха видео програма с моменти прекарани в къщите, за нашето съжителство, където стана празненството. Това са най – добрите моменти. Има много видеоклипове, които не са пуснати и по – добре да не бъдат.

Pronto: За забавление ти си играеше с нервите на Ева Гонзалес?

К.М. Идва момент, в който свикваш с камерите, и започваш да се държиш естествено. Хайде! Мога да ви заведа, но също и да ви направя комплимент. Когато аз дойдох, тя беше особенно красива и ме попита: „Как се чувстваш  и аз отговорих: „Чувствам се  много добре, защото си много красиво момиче.” Това което смятат много хора е, че аз бях единственият, който се усмели, да и отговори.

foto-carlos-maldonado-masterchef-hijo-pepe-rodriguez

Pronto: Карлос, какви са  твоите цели и мечти след тази награда?

К.М:  Преди всичко е стилът ми. Парите от наградата ще използвам за покриване на липсите, и ще бъдат инвестирани в „Камион Храни” „Хокинг темата” винаги  е  особенно важна за мен и баща ми. Исках да му се даде обрат, защото това е най – доброто, в кухнята, която аз толкова обичам.

Pronto: Всъщност, ние ще те видим в „Готвачи на колела”

К.М: Да отивам, на конкурса и ще се конкурирам с моя баща.

Pronto: В същата кухня?

К.М. Не, той не знае, да направи пържени яйца, но аз избрах, него, защото той е най – добрият пример за уличен търговец. Той е 38 години в бизнеса и искаме повече от всичко да защити професията си.

Pronto: От каква възраст, работиш заедно с баща си?

К.М. Имал съм своите възходи и падения. Работил съм охранител, спасител, известно време работех и с коне, но не успях да се съсредоточа в нищо. И моят баща ми каза….

„ Слушай, шампионе, ела с мен”.

Pronto: И кога се появи страстта ви към готвенето, за която научихме?

К.М: Винаги съм наблюдавал майка ми, баба ми, в готвенето, но имах нещо малко вътре в мен, и откривах рецепти в интернет, и им се наслаждавах.

Pronto: Много години ли се занимавате с кулинария?

К.М. Не изобщо, в къщи готви майка ми, но в края на седмицата – събота и неделя, заедно с моите приятели, които са готвачи, приготвяме паеи….. учим се един от друг, и аз съм уловил тяхната страст. Също така и те готвят за мен.

Pronto: По какъв начин успя да завладееш своята приятелка?

К.М: От самосебе си се получиха нещата. Любовта дойде в последствие. Ние се познаваме от малки и сме приятели цял живот.

Pronto: Надяваме се не ревнува от фенките ти навън ?

К.М: Това е невероятно лошо. Любовта, която хората ми дават по този начин е страхотна. Не знам как да благодаря на хората за любовта и привързаността, която ми дава сила и подкрепа. От тук искам да благодаря на всички, за подкрепата.

Pronto: Карлос, хората казват, че сте най – симпатичния състезател, който са виждали във телевизията, но да ни кажете какъв сте зад камерите?

К.М: Какъв комплимент! Просто в програмата за, която разказвам има един късометражен филм „Боко – Чанча” в който участвам основно аз.

Pronto: Какви други страсти имате, в живота освен кухнята?

К.М: Обичам спорта. Харесва ми да тичам, да карам колело, мотор, да се разхождам с мойте кучета, всичко което е свързано със спорта.

Pronto: Видяхме ви, че запазихте теглото си в предаването „Мастър Шеф”?

К.М: Вече четири месеца съм далеко от вкъщи и не съм качил нищо, дори и като по – малък съм бил слаб.

Pronto: Как се чувстваш, когато си далеч от семейството си толкова време?

К.М. Може би това е най – трудното решение за мен. Аз съм много голям домошар, и съм привързан много към семейството си. Минават почити три месеца без да разговарям с тях, и това е най – тежкия период, и усещам голямо напрежение.

Pronto: И как успявате да се справите с Рут с разстоянието което ви разделя?

К.М. Уф, това е много лошо. Заедно сме 6 години въпреки, че се познаваме  от деца и винаги сме били заедно в глупостите.

Pronto: Сега ти отиваш да готвиш …..?

К.М  Виждаш ли! Човек винаги трябва да готви по – малко. Ако сме заедно аз готвя, и ако не и харесва, поръчваме  пица.

Специално за списанието, победителя сподели една от най – добрите си рецепти:

“Риба с крем от аспержи и зеленчуци.”

Необходими продукти:

  • дребен лук

  • зелени аспержи

  • горното филе от бяла риба

  • масло

  • сол и пипер

  • моркови

  • зехтин

  • лук

Приготвяне :

1. Приготвяне на крема от аспержи. Сварете аспержите с вода и сол, покрити с кърпа. / така че върховете да са сварени/. На друга страна се поставя дребния лук и добавете бульона, където са се варили аспержите. Когато те са готови, продуктите се изваждат, и се отделят две аспержи.Останалото се пасира на крем с пасатора, като бульона се прибавя малко по малко до получаване на желаната гъстота.

2. Приготвяне на филето от бяла риба. Филето се поставя във тиган от страната със кожата, на много висока температура, за около 3 минути, и се вкарва във фурната на 180 градуса, за приблизително още 8 минути.

3. Декорация. Връхчетата на аспержите се преплитата, морковите се нарязват на лентички и се подреждат в чинията. Част от дребния лук, се отваря и се вмъква във фурната заедно със филето от риба.

Информация                                                                           Статията подготви:

сп. „Pronto”                                                                               Йоана Христова

           бр. 2253

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>