Канабисът, който се продава в Мадрид, е пълен с фекалии

marijuana-1692939_960_720-660x330-2Повечето канабис, продаван по мадридските улици съдържа опасни нива на фекални бактерии, става ясно от направено проучване.

Следи от ешерихия коли и спори на аспергилус са били намерени от учени, които са изследвали 90 проби, купени от и около испанската столица, съобщава BBC.

Пробите са били обвити в найлонови „жълъди”, които са доста лоши опаковки предвид начина, по който се внасят в страната. 40% от пробите са имали и аромат на фекалии, казва ръководителят на проучването. Хосе Мануел Морено Перез, фармаколог от университета в Мадрид е събирал пробите директно от улиците, за да определи дали това, което се продава, е годно за човешка консумация.

Екипът му е разделил пробите и по форми, за да разбере дали продуктът в едната форма е по-замърсен от този в друга.

 Те са открили, че 93% от пробите с форма на жълъд са имали опасно високи нива на бактерията ешерихия коли, докато при другите с форма на плочки при 23% от тях е имало високи нива на бактериите. 10% от пробите са съдържали и спори на гъбата аспергилус, които могат да доведат до сериозни здравословни проблеми.

В крайна сметка се оказва, че 88.3% от пробите са били негодни за човешка консумация.

Редактор: ТОДОР БЕЛЕНСКИ

© Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>