Как от чужбина можем да помогнем на пострадалите в България

PRIPADNICI ZANDARMERIJEБългарски дарителски форум (БДФ) и фондация „Помощ за благотворителността в България“ (ФПББ) организираха спешна дарителска кампания DMS VARNA заради кризисната ситуация в пострадалите от водната стихия през последните дни области – Варна, Добрич, Велико Търново и други.

За целта двете организации обявиха дарителски номер, на който сънародниците ни от България могат се включат чрез SMS с текст DMS VARNA на телефон 17777.

За съжаление от този вариант не могат да се възползват милионите българи, живеещи в чужбина. От БДФ и ФПББ обаче предлагат на българите по света две възможности да подпомогнат с парични дарения пострадалите от бедствието свои сънародници.

Как можем да помогнем от чужбина:

* Дарение по банкова сметка. В банковата сметка може да се получават дарения и от чужбина, като те няма да бъдат таксувани с входящи такси!

Mzc0OTkIBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Адрес: София, пл. “Св. Неделя” № 7
Име: ФПББ
Основание: наводнение 2014

Дарете онлайн ТУК (за България и за чужбина) през Дарителската платформа на ФПББ.

ФПББ и БДФ ще работят за координиране между дарителските кампании, евентуалната държавна помощ и общините и ще поканят представители на институциите и медии в Обществен съвет, който ще осигури прозрачност на решенията с дарителските пари, набрани с DMS VARNA, по банковата сметка и онлайн.

От Българският Червен кръст също се обявиха кампания и се включиха с практическа помощ за пострадалите от наводнението хора.

Червенокръстките екипи работят съвместно с органите и формированията на МВР – ГДПБЗН за подпомагане на изпадналите в беда хора и за отстраняване на последствията от бедствието.

БЧК вече предоставя на пострадалите във Варна питейна вода, подкрепителни напитки, храна и артикули от първа необходимост от бедствения си резерв.

Бедствените складове са отворени и има готовност на нуждаещите се да се предоставят одеяла, походни легла, спално бельо, възглавници и други материали от първа необходимост.

Българският Червен кръст също откри специална банкова сметка за дарения от България и чужбина:

0000174679-article3УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД 
BG64UNCR76301078660913 
UNCRBGSF 
(За пострадалите от наводненията в страната).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>