Как моят организъм се справя с излишните килограми, когато намалявам теглото си разумно и с любов

Добрата диета – Хранителен режим – Начин на хранене – Начин на живот, е : Здравословна чрез индивидуален баланс между храните и напитките и подреденост на времето в ежедневието, като се взема най-здравата храна, подходяща за конкретния човек от всяка една хранителна група.

Гъвкав Утвръждаващ Хранителен Режим с индивидуален подход, който изисква  от нас да се консумират не само някои рецепти, а да се развият – да имат визия, благодарение на нашето творчество.

Да се адаптира към начина ни на живот и кухня и същевременно  да дава най-доброто за здравето и визията ни. Загубата на тегло трябва да става постепенно! По този начин нашето здраве не е в опасност и мускулите са силни.

Не забравяйте поговорката: „ Дай на човек една риба и той ще яде един денНаучи го да лови риба и той винаги ще има храна. “! Същото се случва и с диетите, ако не се променят хранителните навици, които наддават теглото и влошават здравето ни, след като спрем диетата отново качваме килограми.

Да се научим  да се храним здравословно и да си създадем хранителни навици, които ще бъдат с нас през целия ни живот. Въпреки че, на пръв поглед изглежда трудно, ако го направим бавно с подготвително Предпречистване на организма, с пристъпване към деликатно Пречистване с последващо разумно Захранване.

Най-просто: С мотивация и подробен план можем да го осъществим! Това е възможно – много хора са го направили, защото са успели да нарисуват картината за своя РЕАЛЕН живот напред.

Консултирайте се с Професионалист в Мисленето и Свързването на реалните естествени неща в природата ни. Усмихнете се, че  можете!

И, правим следващата крачка, или: Вече сме започнали с Пречистването ( деликатното ): Първите дни като, че ли ни носят най-голям успех върху визията. Тогава изгаряме гликогена, складиран в черния дроб и мускулите ни. Нека погледнем това изречение, в картина: организма ни: Гликогенът  е свързан с вода в съотношение до 4:1. Когато започнем с промяната в храненето и пречистването на организма, тялото ни използва гликогеновите си запаси ( от около 1000 – 2000 килокалории ). То изхвърля навън и водата, която е свързана с гликогена.

И, ако пречистването продължи над седмица, то точно тогава свалянето на килограми ще е най-осезаемо – около 2 кг. След като се изразходят запасите, тогава организма ни стартира с изгарянето на натрупаните мазнини. Това е по-бавен процес. Нека погледнем тези цифри, които ни предоставят диетолозите ( само да погледнем, а не да ставаме счетоводители на телата си! ): 0.500 кг мазнини = 3.500 ккал.

Пример: За да отслабнем за 7 дни с 1.500 кг ( = 10500 ккал ) е нужно да намалим приема на храна през деня ( вечер не ни е нужна такава ) с 1500 ккал.

Когато Диетолозите се изявят като счетоводители и ни “ сметнат “ тялото и решат, че дневният прием за нас е 1800 ккал (  можем да ги приемаме без да отслабваме или напълняваме ) или на ден остават за прием само 300 ккал.

И, при това реално гладуване, нашият организъм ще премине на Режим „ Паника “ като натисне бутона в тялото ни за сигнал за запазване на резервите от мазнини! И, при най малкия прием на храна, тя ще се натрупва, вместо да се усвоява разумно с прецизно изхвърляне на ненужното.

Тогава: Скоростта на обмяната на веществата в организма ни ще се забави и така ще бъде действително трудно да се свалят килограми.

„ Какво да направим, за да отслабнем разумно и с любов? “ – това е продължението отново на тази тема, което ще прочетете  следващия път!

Статията подготви: Диетолог Екотерапевт – Теодосия Станева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>