Как да спасим живота – реална помощ на момента

 

Моя снимка 58 - copiaДИЕТОЛОГ   ЕКОТЕРАПЕВТ
ТЕОДОСИЯ   СТАНЕВА


- за всички точки по света и чрез интернет -

 

Как да спасим живота – реална помощ на момента

 índice456

Всеки от нас може да е в състояние , в което да има нужда някой да му помогне, за да спаси живота му и всеки от нас може съответно да е този, който да даде тази помощ.

Възможно е да се случи така, че да спре сърдечно – дихателната дейност на даден човек.

- Какво да направим докато дойде спешна помощ?

Когато спре сърдечно- дихателната дейност, човек е в състояние на т.нар клинична смърт. Ако не се направи нещо, той може да умре.

Там ли сме, когато той се дави, например ( вариант ), може да помогнем след като сме го извадили от водата или вече някой друг е направил това.

- Как се случва?

Поставяме ръка на гръдния му кош и ако приближавайки ухо до носа му не уловим и най- слабия дъх – той не може да диша и сърцето е спряло да бие, пулса не се улавя, в този случай е добре да се справим с изкуствено дишане ” уста в уста ” или ” уста в нос “.

- Как става?

Носът се запушва с два пръста. Проверява се дали нещо в устата не пречи за проникване на въздух в дробовете и  се вдишва такъв в устата.

índice

Ако има рани на устата и бузите, е добре да се приложи метода ” уста в нос “.  Устата се запушва и се вдишва въздух в ноздрите на нуждаещия се от помощ.

índice123

След това се прави гръден масаж. Добре е мястото, на което лежи пострадалият да е равно и максимално твърдо. И, така с натиск с твърдата част на дланите, в долната част на гръдната кост, на всеки десет натиска в сърдечната област се правят две вдишвания уста в уста.

images426

Продължаваме така, докато пристигне спешна помощ.

Друг вариант за помощ може да бъде пътна злополука, която да е причина за травми и фрактури. Положението, в което трябва да бъде поставен пострадалия зависи, разбира се от травмата.

Ако е засегнат гръдния кош, се поставя в седнало положение.

Когато раната е в коремната област, отново в седнало положение и със свити колене.

Затруднено ли е дишането, се поставя в легнало положение, с леко повдигнати крака.

Ако болките са в гърба и се чувства като парализиран, положението му не трябва да се променя, защото може  да е засегнат гръбначния стълб и да се парализира частично или като цяло.

И, така, ако реагираме максимално адекватно, докато дойде спешна помощ, можем да предотвратим вторични усложнения.

Това са само някои насоки, но много важни за да помогнем!

С любов,


Контакт за консултация с цел лечение:
Skype: zdraveyanaaaaaa

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>