Как да си имате естествен гел и маска за коса?

Моя снимка 19

 

ДИЕТОЛОГ   ЕКОТЕРАПЕВТ
ТЕОДОСИЯ   СТАНЕВА


- за всички точки по света и чрез интернет -

 

 

Как да си имате естествен гел и маска за коса?

 

Продукти и начин на приготвяне: Смесете и объркайте добре в  стъклен съд: 200 грама пресен корен ( може и сух ) от билката Репей ( Arctium lappa ), 100 грама Прополис ( пчелен клей ) и 100 мл чист спирт ( 96 ¤ ).

Затворете съда. Сместа престоява в продължение на 14 дни на тъмно и сухо място при стайна температура 25 ¤ С. Прецежда се на 15 – я ден.

Начин на съхранение: Съхранява се в съд от тъмно стъкло, плътно затворен.

Начин на приложение: След измиване и подсушаване на косата, втрийте в корените ( може да се нанесе като гел и върху изсушена коса ). Не измивайте! Процедурата се прави 1 или 2 пъти седмично.


За маска с цел растеж на косата е добре да се прави в продължение на 6 месеца.

 

- Защо точно тези лекове от природата?

 

Репеят: благодарение на съдържащите се в корена му полизахарид инулин, хидроароматен алкохол ситостерин и гликозида арктин, усилва растежа на клетките, регулира обмяната на веществата и предпазва от микроби.

 

Прополисът: убива микробите или спира развитието им. Съдъража редица витамини като А ( предпазва косата от увреждане и я заздравява ), В, В2, В6 ( витамините В са полезни за растежа  на косата ), С ( най-добрия витамин за растежа и здравето на косата като спомага и за общото здравословно състояние на кожата ).

Не по- малко са микроелементите като натрий ( грижи се за алкално-киселинното равновесие, за транспорта на органичните вещества през клетъчните мембрани, за активността на ензимите и др. ) , калий (  който се използва от почти всяка клетка от тялото ) и фосфор ( благодарение на него, косопада спира и друго: подпомага и растежа ) ( като последните два в значителни количества ).

И, витамини и минерали, подсилващи се и подпомагащи се едни на други в полза на здравето на косата!

Съдържа още етерични масла, восък, пчелен прашец, смоли, дъбилни вещества, флавоноиди, аминокиселини, мастни киселини и др.

Благодарение на всичките изброени до тук, прополисае с обезболяващо, протововъзпалително, противосърбежно и противовирусно действия. Изчиства и заздравя раните.

223376_509310549080782_320947512_n

 

С любов,


Контакт за консултация с цел лечение:
Skype: zdraveyanaaaaaa

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>