КАК ДА ОТСЛАБНА? КОЛКО БЪРЗО ДА ОТСЛАБНА? ИМАМ ЛИ РЕАЛНА ЦЕЛ?

1510396_1447398508806631_2024938692_n

 

ДИЕТОЛОГ   ЕКОТЕРАПЕВТ
ТЕОДОСИЯ   СТАНЕВА


- за всички точки по света и чрез интернет -

 

КАК ДА ОТСЛАБНА?

КОЛКО БЪРЗО ДА ОТСЛАБНА?

ИМАМ ЛИ РЕАЛНА ЦЕЛ?

 

Бързам да сваля килограми!

Добре! Но, после и да не бързам, БЪРЗО ще ” нормализирам “, т.е. ще възвърна и ще кача и отгоре. И така излиза, че усилия за нищо, а и даже още по-зле да съм.

Когато променя режима си на хранене и премина на т. нар. диета, обикновено през първите 7 дни съм най- доволен човек, ако започвам новия си живот с ентусиазм.

-         И, защооо?

-         Защотооо, първо изгарям гликогена, който е складиран в черния ми дроб и мускулите. Самият гликоген е свързан с вода в съотношението 4:1. И, когато променя храненето си ( имам предвид действително здравословна диета, сътворена от мислещ за здрвето на човеците човек ), тогава тялото ми използва запасите си от гликоген преди да даде старт да изгаря излишните мазнини. Когато изгарям запасите от гликоген, тялото ми изхвърля и водата, свързана с гликогена. Или, има осезаема разлика от това, което съм бил/а преди няколко дни и се зареждам с още интусиазъм. И, едва, когато се изчерят запасите от гликоген, моя  организъм започва да изгаря запасите от мазнини.

Като цяло за да отлабна здравословно не ми е нужно повече от 0,5 -2 кг да сваля на седмица. Като първата може да са 2 кг, а след това може да е и 0,5 кг (  при следващата, например ).

Някои хора са нетърпеливи и залагат най-вече на видимата разлика и здравето го скриват като водеща насока някъде далеч от погледа си. Но, ако бързам, това ще доведе до изгаряне на други телесни тъкани вместо натрупаните мазнини, или по-малко мускули и повече мазнини в тялото.

Метаболизмът ще премине на един действително икономичен режим, което ще доведе до по-трудно намаляване на теглото и сега и занапред.

И, колкото по-гладна е диетата, толкова по-скоро ще  приключя с нея и след това предстои едно обилно хранене ( с опасност за здрвето ) и разбира се, завръщането на килограмите и трупането на още е неизбежно.

 

ДА СИ ПОСТАВЯ ЦЕЛ И ДА ЗАПОЧНА!

 

- Реално с колко килограма искам да отслабна?

- Важно ми е да осъзная, че това ще допренесе за моето здраве и ще се предпазя от високо кръвно налягане, исхемична болест на сърцето, заболяване от диабет, онкологични заболявания, болести на ставите и т.н.

 

- Зная ли, че понижаването на теглото с 1 килограм е удължаване на живота ми с 3 месеца?

Вече знам и затова дори ще си направя дневник, където ще запиша моята цел.

Ето как:

Теглото ми преди да започна диета: килограма.

Ще сваля …килограма за …месеца!

Желая да съм…килограма!

 

С любов,


Контакт за консултация с цел лечение:
Skype: zdraveyanaaaaaa

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>