Какво да направим, за да отслабнем разумно и с любов

Да изберем здравословното, бавно и безопасно отслабване или: намаляваме теглото с до 1 кг на седмица или до 4 кг на месец.

Това са приблизителни цифри, за които не е нужно точно да се хващаме и да изпадаме в паника, ако малко повече сме отслабнали ( индивидуално е за всеки организъм ).

Важното е да правим това, което действително разумно и с любов ще ни изведе напред: отслабнали.

Ако, въпреки това, което написах по-горе, решим да “ форсираме “ с килограмите надолу, какви ефекти с нежелани последствия могат да ни настигнат:

Ø Ще изгорим вместо проблемните натрупани мазнини, други телесни тъкани и реалност ще са си по-малкото мускули и повече телесни мазнини.

Ø Стресът, който ще е другата реалност за организма от бързото намаляване на теглото, ще сигнализира метаболизма ни да премине на икономичен режим, а това забавяне и складиране и на малкото храна, която му подадем, ще доведе до по-трудно сваляне на килограми, и сега, и за напред – в бъдеще.

Ø Неговността на психиката и физиката ни за бързо отслабване, ще ни покаже, че сме сбъркали и така възможността е все по-реална по-рано да приключим с “ диетата “, да започнем с безразборното хранене и да възвърнем предишното си тегло много бързо и да качим и още килограми.

Трайното понижаване и поддържане на теглото започва с психическа и физическа настройка: да изключим постепенно определени храни и напитки ( за да се подготвим за едно леко пречистване ( по нататък във времето ще дам обяснения защо да ЛЕКО пречистването )), които не се усвояват добре и оставят негативите си в нашия организъм, за което по-рано или по-късно разбираме и страдаме. 

Това са: Месо и месните произведения  ( които, дори не са само месо ); Xляб и хлебни произведения ( които най-малко са ХЛЯБ ); Мляко и млечни произведения ( толкова неприличащи на себе си вече); Яйца; Kонсервирани храни и храни, максимално опаковани и третирани с обработки с несвойствени химични вещества; Всички видове сладки: шоколади, бомбони, торти, пасти и др.; Газирани напитки; Натурални сокове и други видове напитки от търговската мрежа или приготвени в домашни условия с достатъчно количество бяла захар; Kафе ( и безкофеиново); Aлкохол; Цигари; Дрога; Лекарства ( с изключение на някои, които поддържат кръвното налягане, сърдечната дейност и др. и не може от днес за утре да се пресъсне приема ( става постепенно ).

Изключваме ги за да се подготвим като цяло за едно леко пречистване с последващо захранване. ! ! !  Това са стимуланти, които забявят нашата мисъл и циркулация на процесите в организма ни като цяло!

Има толкова живи и свежи храни, които могат да изчистят влезлите в нас мръсни, болни и мъртви храни и последователно да изградят здравите клетки в тъканите и органите  и да създадат чиста среда за течностите, които циркулират в нас.

Ще спра сега до тук, за да можем заедно да осмислим тази ПРЕДподготовка и да намерим най-разумния начин да дарим лекота на тялото си и мисълта – да отслабнем с разум и любов и да радваме себе си и околните със свежа визия и мекота на характера – ДОБРИ ДА СМЕ! )

Статията подготви: Диетолог Екотерапевт – Теодосия Станева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>