И днес на границата между Гибралтар и Испания се изви огромна опашка

imagesОпашка с дължина няколко километра се изви и тази сутрин на границата между Испания и британската територия Гибралтар, където от края на юли контролът от испанска страна беше затегнат, предадоха БТА и “Франс прес”.

Според полицията в Гибралтар времето за чакане преди обед е било над три часа. Много хора са предпочели да паркират автомобилите си и да преминат границата пеша, нерядко носейки багажа си на ръце.

Много испанци пътуват до Гибралтар, за да се снабдят например с цигари, тъй като британският данък добавена стойност е по-нисък.

Контролът по границата с Гибралтар беше засилен в края на юли от испанска страна в отговор на решението на гибралтарските власти да издигнат в териториалните си води изкуствен риф.

Според Мадрид целта на съоръжението е да попречи на испанските риболовни кораби да навлизат в близост до британската територия Гибралтар. /Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>