Испанци създадоха плакат за борба с насилието, който се вижда само от деца

Информацията, предназначена само за детето, се вижда единствено до височина от 1.35 метра.Информацията, предназначена само за детето, се вижда единствено до височина от 1.35 метра.

Испанска благотворителна организация показа плакат, предлагащ на децата помощ срещу насилие от страна на възрастни, но част от информацията на него си вижда единствено от децата.

Това е възможно благодарение на технология, позната от пощенските картички, на които има отпечатани две изображения и всяко от тях се разкрива при поглед от определен ъгъл.

От фондация Anar се сетили да използват този подход, но втората картинка да се вижда единствено от по-малка височина, т.е. от децата.

Целта е дете, което е пострадало, да бъде информирано къде може да потърси помощ, дори когато върви по улицата с насилника си.

От височината на възрастния се вижда само лице на уплашено момче, докато от височината на детето момчето вече е със следи от побой и се появява текст “Ако някой те нарани, позвъни ни и ние ще ти помогнем” плюс телефонен номер.

Испанци създадоха плакат за борба с насилието, който се вижда само от децаВляво е това, което вижда възрастният, а вдясно – изображението с информацията и телефона, което вижда детето.

Авторите от Grey Spain са направили така, че “скритото” изображение се появява само до височина 1.35 метра, т.е. колкото обикновено достига дете до 10-годишна възраст.

От фондацията смятат, че с плаката, който ще бъде разпространен из цяла Испания, децата ще преодолеят страха си и ще се обадят.

Те преценили, че ако публикуват всичко наведнъж и детето мине покрай постера с насилника си, възрастният може да каже нещо, което да уплаши още повече детето и то никога да не посмее да потърси помощ. /dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>