Испанци протестираха срещу корупцията на управляващата партия

Spain CorruptionНов масов протест срещу корупцията се проведе в испанската столица Мадрид. Повод за проявата бяха обиските в дома и офиса на бившия вицепремиер и бивш директор на Международния валутен фон Родриго Рато. Представителят на Народната партия е заподозрян в укриване на данъци, пране на пари и незаконно присвояване на имущество.

Няколкостотин испанци протестираха пред централата на управляващата Народна партия в Мадрид срещу корупцията в нейните редици.

Демонстрантите носеха трансперантите “Народната партия е мафия”, “Много приказки за патиротизъм, а парите са скрити в Швейцария”, и “Ние не крадем, а те – да”.

Повод за проявата бяха обиските в дома и офиса на бившия вицепремиер и бивш директор на Международния валутен фон Родриго Рато. Представителят на Народната партия е заподозрян в укриване на данъци, пране на пари и незаконно присвояване на имущество.

По-рано испанските съдебни власти разследваха и обвиниха в корупция редица видни дейци на партията, а самата тя бе призната от следствените органи за виновна в незаконно финансиране с използването на “черна каса”. Това е вторият протест срещу управляващите в Испания за последната седмица.  / tvevropa

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>