Испанци проведоха първия холограмен протест

hologram-protest-spain-2

Хиляди испанци шестваха пред сградата на парламента в Мадрид, но нито един от тях не присъства реално на мястото. Според организаторите това е бил първият холограмен протест в историята.

Това се случи в петък вечерта през Конгреса на депутатите – долната камара на парламента. Холограмата на протестиращите бе прожектирана в продължение на един час.

Недоволството е срещу новия Закон за сигурността на гражданите, който трябва да влезе в сила през юли. С него се въвеждат редица ограничения за протестите, като, ако акцията е организирана пред Конгреса на депутатите или други парламентарни сгради, глобите стигат до 30 000 евро.

“В протеста ни има и нещо иронично – след толкова ограничения на свободата ни на събиране и сдружаване последното, което ни остана, ще е да протестираме чрез собствените си холографски изображения”, каза пред в.”Ел Мундо” Карлос Ескано, един от обединението от над 100 организации, организирали движението “Ние не сме престъпление”

Според протестиращите със закона едно гражданско право се превръща в основание да бъдеш преследван, задържан и съден, разказва Си Ен Ен.

Активистите приканват всички хора по света да станат доброволци, като позволят за целта на холограмния протест камерата на компютъра им да заснеме лицата им чрез програма от сайта на кампанията.

Източник   Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>