Испанците смятат, че премиерът им е лъжец

rajoy-26dic12Премиерът на Испания Мариано Рахой е излъгал, защитавайки се от обвиненията в корупция, смятат над 70% от испанците, сочат резултатите от социологическо проучване, цитирано от вестник Ел Мундо.

Рахой бе принуден да се защитава в парламента, след като испанските медии публикуваха документи, според които той и други членове на управляващата „Народна партия” са получавали подкупи от строителни компании.

Премиерът отхвърли призивите за оставка във връзка с обвиненията, че е получавал незаконни средства, и прехвърли вината върху бившия счетоводител на партията Луис Барсенас.

Премиерът отговори с категорично “не” на призивите да подаде оставка. “Няма да подам оставка и няма да свикам предсрочни избори”, заяви той пред парламента.

Във встъпителните си думи той посочи, че погрешно е дал доверието си на някого, когото не го заслужава. Той каза, че няма да се признае за виновен, защото няма “доказателства”, че неговата партия е била финансирана незаконно.

Според проучването 72,1% от испанците са на мнение, че „той не казва истината”.

Сред поддръжниците на „Народната партия”, която Рахой оглавява от 2004 г. насам, 43% не вярват, че той е бил искрен при защитата си в парламента в четвъртък.

Над 90% от привържениците на опозицията смятат, че той е излъгал.

Също така около 60% от всички анкетирани смятат, че премиерът трябва да подаде оставка. /hotnovini.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>