Испанско селище обяви кучетата и котките за граждани

390403_10150470367860752_151389900751_10684754_1745813600_nИспански град даде равни граждански права с тези на местните жители на кучетата и котките и ги обяви за “не-хуманоидни” граждани на общината, съобщава в. “Локъл”.

Пълната еманципация на домашните любимци бе осъществена в градчето Тригерос дел Вайе с население от 300 души, което се намира в провинция Кастилия и Леон. С новата разпоредба кучетата и котките вече ще бъдат равноправни граждани. В декларацията на общината, подписана от кмета Педро Перес Еспиноса, се изтъква, че кучетата и котките съжителстват с хората от хиляди години. Градоначалникът увери електората, че отсега нататък той ще представлява не само съгражданите, които са го избрали на поста, но също така и домашните любимци от населеното място.

Разпоредбата съдържа 13 члена, един от които гласи – “Всички граждани на общината, независимо дали са хора или не, заслужават уважение“. Забранява се използването на нехуманоиден гражданин на Тригерос дел Вайе за удоволствието или развлечението на хуманоидните представители”.

Общинските власти строго забраняват по този повод и бикоборството. Защитниците на правата на животните се надяват кодексът на град Тригерос дел Вайе да бъде приложен в бъдеще на територия на цяла Испания.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>