Испански футболни филми ще бъдат показани в София

zx450y250_2430242Избрани испански филми на футболна тематика ще бъдат показани в “Експо Баня София” (изложбена зала на Roca) по инициатива на институт “Сервантес”.

За тяхното реализиране са ангажирани най-големите звезди на съвременната испанска кинематография. Филмите показват футбола като емоция и страст, които ще завладеят зрителите в залата.

Днес ще видят комедията “Футболни дни”, която с леко черни краски показва как футбола дава самочувствие на обикновения човек, как това всъщност е терапия на мъжете, макар и не винаги толкова успешна, колкото би им се искало.

На 3 и 4 декември са прожекциите на филмите “Засада” и “Мечтата на Иван” (2011 г.) – също разкази за футбола и мястото му в крехкия свят на най-съкровените вълнения на човека.

За представянето на поредицата “Футболни истории” в София се ангажират и футболистите на “Левски” Антонио Салас Кинта-Аниете и Мигел Бедоя. Двамата ще се срещнат с феновете на футбола, киното и испанския език на 4 декември от 18 часа. Филмите са със субтитри на български език, а входът е свободен до запълване на местата в залата.

Източник: Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>