Испански съд спря реконструкцията на комплекса “Бернабеу”

hqdefaultВърховният съд в Испания спря супер проекта на Флорентино Перес, който целеше да превърне “Сантяго Бернабеу” в най-добрия стадион на планетата, използвайки и площите около съоръжението.

Проектът беше оценен на над 500 милиона евро, като беше одобрен от ръководството на тима и се очакваше скоро да започне реконструкцията на самия стадион, както и различните постройки извън стадиона.

Днес обаче Върховният съд, който е в Мадрид, сложи край на проекта на Флорентино Перес, заради разследване на Еврокомисията срещу отбора.

Причината е нелегална държавна помощ, която клубът е получавал през годините. Същото разследване върви и срещу Барселона, като проектите и на двата тима към момента са “замразени”.

В “кралския клуб” не са притеснени от развитието, като в клуба са убедени, че след края на разследването на Европейската комисия, Реал Мадрид ще получи разрешение да реконстроира стадиона си. /Източник: Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>