Испански музикант тръгва на битка срещу кризата с керамична китара

zx450y250_2097009Живеещият в Мадрид испански музикант Луис Мартин изнесе първия по рода си концерт на керамична китара, а по изработката на инструмента той е работил всеотдайно в продължение на месец, пише “Ройтерс”.

Мартин, който е член на групата Lobos Negros, е създал китарата с помощта на грънчар и професионалния конструктор на музикални инструменти Карлос Сабрафен, който първоначално е счел идеята за “пълна лудост”.

Испанецът смята, че в условията на тежката финансова криза в страната, с изработването на керамичните китари може да се намери работа на много хора, които са в безизходица. Той вече е патентовал дизайна, като е възможно продажбата на специфичния инструмент да започне от Финландия и Япония, където има интерес към проекта на Луис Мартин.

“През 50-те години много групи са записвали в банята, тъй като се е получавало много интересно ехо. Реших, че подобен ефект може да се постигне чрез керамиката, а и вече има керамични флейти. Надявам се да има интерес към китарата, дали заради специфичния звук или просто от любопитство”, обяснява Луис Мартин. Музикантът смята да продава инструмента на цена от 2,500 долара. /Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>